Om Camilla

Camilla LindholmFödd: 26 november 1974
Sysselsättning: Triathlet och lärare inom idrottspykologi, folkhälsa och ledarskap på Malmö Högskola. Håller utbildningar inom spinning samt föreläsningar inom kost, motion och hälsa.
Klubbar: Heleneholms Tri Team, IS Göta
Motto: "Draken lyfter i motvind"
Bästa gren: Dött lopp mellan cykel och löpning – dagsformen är avgörande
Mål: Se hur bra jag kan bli
Tränar: Mellan 10-35 timmar i veckan
Intressen: Resa, naturupplevelser
Tycker om: Värme, läsa böcker, gå på bio, umgås med vänner men det är ont om tid till det tyvärr.

Jag har alltid haft lätt för idrott av olika slag men det var först i samband med mina universitetsstudier i Linköping som jag började träna regelbundet och då i form av klassisk motionsgympa. Det dröjde inte länge förrän jag själv började instruera andra i gympa, aerobic, spinning och pump. Idag håller jag utbildningar för blivande spinninginstruktörer på Forum Fitness Academy i Malmö och arbetar halvtid på Malmö Högskola som föreläsare inom idrottspsykologi, folkhälsa och ledarskap.

Kom i kontakt med multisport av en slump

År 2001 kom jag genom en slump i kontakt med laguthållighetssporten multisport (paddling, cykel, löpning) och var aktiv inom sporten i tre år. I och med multisporten upptäckte jag min talang och förtjusning för långa utdragna tävlingar som ställer stora krav på uthållighet och psyke.Säsongen 2003 ingick jag i laget Energizer Adventure och samma år ingick jag även i drakbåtslandslaget som placerade sig på en 4:e plats på VM.

År 2004 blev en mellansäsong där jag pga av en fotskada endast kunde cykla. Därför testade jag att tävla i mtb! Resultatet blev en 3:e placering som bäst i en deltävling i Svenska Långloppscupen. Totalt kom jag 6:a i cupen, och det utan någon specifik cykelträning i terräng.

Lärde mig crawla inför Ironman

Samma år föddes tanken på att göra en Ironman. Största utmaningen bestod i att försöka lära mig simma då jag varken gillade vatten särskilt mycket eller kunde crawla alls. Året efter, 2005, blev min första triathlonsäsong. Tyvärr skadade jag foten mycket illa vid en träning 6:e veckan innan SM men jag lyckades ändå placera mig trea på SM (Ironmandistans). Samma år kom jag 9:a (agegroup) i Ironman Florida (2 min ifrån en kvalplats till Hawaii). SM 2006 blev en besvikelse på grund av en segdragen förkylning innan tävlingen. Trots detta sänkte jag min tid från föregående år med 42 min.

Beredd att satsa för att nå mina mål

Mot detta som bakgrund vet jag vad som krävs för att lyckas och jag är beredd att träna och satsa hårdare än någonsin för att nå mina mål. Med envishet, tålamod och målfokusering är jag övertygad om att det kommer att gå.

Men inte till vilket pris som helst, jag kommer aldrig att ta eller acceptera andra som tar genvägar i form av otillåtna medel, fusk eller på annat sätt beter sig osportsligt.