måndag, 10 juni 2013 09:43

Challenge Rimini

Nu var det ett tag sedan men för 2veckor sedan åkte hela familjen ner till Rimini för att köra Challenge Rimini på halvdistansen. Ner packade vi sommarkläder och solhatt till Caisa för det vet ju alla att i Italien i slutet av maj skiner solen :). Så fel vi hade! Regn i dagarna tre och någon värme var det inte tal om. Så till tävlingen var det bara att införskaffa tåskydd, tidning att stoppa innanför tröjan och vantar. 

Starten skulle gå 9 och vi stod där alla redo och klara men ingen start och ingen information alls faktiskt. Plötsligt säger någon att simbanan är ändrad pga kyla och extrema vågor/strömmar. Vi ska hoppa över någon boj, vilken är lite oklart men sedan plockar de in två av bojarna. Efter en halvtimme på spänn redo för att nu går nog starten vilken sekund som helst går plötsligt starten. Det är extremt svårt att simma i det vågiga vattnet men jag noterar att jag inte är sist bland proffsen - jag simmar glad förbi en redan till första bojen och anser mig ha en bra simning fram till sista bojen som är svart och helt osynlig i det svarta vattnet. Den missar min grupp med ca 200m pga hårda strömmar. Trist och jag är sist upp ur vattnet!

Cykel: det är en minst sagt backig bana om 1200hm med mycket tekniska uförslöpor. Redan i första nerförsbacken tappar jag dessutom kedjan utåt och får hoppa av och sätta på den igen. Lyckas tappa den en gång till och därefter försöker jag ligga på stora klingan så länge jag kan för att slippa råka ut för samma missöde gång på gång. Lyckas dock cykla ikapp flera och kommer in som 4a. 

Löpning: känner direkt att jag har superben på löpningen och 3.45 känns lätt och jag tvingar mig att sakta ner lite eftersom jag knappast tror mig kunna hålla den farten i 21km. Dock springer jag stadigt på 3.50 och passerar snart 3an. När det är 6km kvar får jag order av coach att sakta ner för att spara benen och återhämta mig bättre jag har ju ändå nästan 10min ner till 4an och Lucy Reed (som slog mig med 5min i SA). Ändock springer jag på 1.22.30 på en något för lång bana! I mål blir jag 3a.

Det här var en viktig tävling för mig självförtroendemässigt. Innan tävlingen sa coach att jag kunde vinna men så kände jag inte själv, utan var glad med en 3dje plats. Nu efteråt förstår jag att han hade rätt och jag ser fram emot nästa tävling som blir min första hela IM sedan 2010. Jag kommer att köra Klagenfurt den 30nde juni. Så håll tummarna då.

Nu ska jag precis påbörja min 2ndra tuffa träningsvecka fram till den. Det är hårda pass och återhämtning och vila är viktiga. Men passen är också så effektiva och jag känner hur mycket de ger för min form så jag glädjer mig efter varje avklarad träningsdag. I helgen var vi även i Småland och hälsade på min pappa vilket gav lite variation i träningsmiljön och även fin återhämtning. 

Läs 3856 gånger