måndag, 22 april 2013 08:28

4a i duathlon EM

Igår gick Powerman Horst, duathlon EM lång. Förra året blev jag sjuk på nedresan o fick bryta tävlingen men iår var jag så frisk man kan vara så det var skönt :). Jag har dock haft en turbulent period där jag en tid stått utan tränare vilket innebar en stor förändring för mig då jag tränat efter schema i över 5år. Det var en nyttig period då jag fick tänka efter över vad jag egentligen vill med min träning samtidigt som det blev ett litet avbrott såklart. Nu är jag klar med vad jag vill och är villig att göra vad som krävs för att uppnå det. Jag tror att sker av en anledning (även hjärnblödningar :)) och nu är det dags att växla upp en nivå och bli seriös på riktigt. Jag fyller ju ändå 38år i år och har i ärlighetens namn inte jättemånga år på mig.

Så för tre veckor sedan åkte jag ner till Mallorca och www.nextlevelcamp.com. Det blev verkligen den nytändning jag kände att jag behövde med massor av nya lärdomar om träning, återhämtning och allt däremellan. Efter det stod det klart att min nya tränare heter Frank Jakobsen. Jag känner mig verkligen tillfreds med det då han inte lämnar något åt slumpen samtidigt som jag inser arbetet som ligger framför mig, kanske speciellt i simning som är min svaga gren eftersom jag inte är byggd för det. Så jag åkte ner till Holland med vetskapen om att formen var god men av naturliga skäl saknades den riktiga toppfart som jag vet krävs där nere. Jag satte ändå ribban högt med drömmen om en pallplacering.

Som jag skrivit om här tidigare gjorde jag en bike fit i december. Då trodde jag att det skulle gå ganska fort att få fram en cykel. Sen trodde jag verkligen att den skulle vara klar efter Mallorca men tyvärr, och i sista stund gjordes min gamla cykel så tävlingsduglig som möjligt. Jag kan inte nog beskriva hur mycket jag längtar efter att få köra på en cykel som passar mig, där bromsarna inte hackar och allt fungerar som det ska - men snart nu så :) :)!

Nåväl till tävlingen. Det var en kall morgon och fältet satte av i ett för mig högt tempo och efter ett tag blev jag tvungen att släppa tätgruppen om 4pers pga av magont. Jag saktade ner lite och efter ett tag blev det bättre och jag kunde öka farten igen (märkligt men när magontet försvann kändes även benen lättare igen) och jag hann nästan ifatt Eva Nyström som också fått släppa de 3 främsta en 30sek. Eva är en grym cyklist och jag tänkte att kan jag bara hålla henne så kommer vi säkert ikapp de andra men inne i T1 väntade en överraskning. Någon hade råkat välta min cykel med hjälm och visiret till hjälmen hade helt gått sönder och jag fick leta efter mina delar. Jag tappade Eva som snabbt försvann i ett rasande tempo. Första varvet lyckade jag dock cykla ikapp en tjej och de andra två varven fick vi alla fajtas med förvirrade age groupers som var extremt dåliga på att ta svängarna på den tekniska banan eller bara fick för sig att blockera den smala vägen. Nåväl väl inne på den andra löpningen insåg jag att det skulle vara svårt att ta in den knappa minut jag hade upp till 3dje platsen och jag sprang in på en 4de plats. Lucy Gossage vann för andra året i rad och Eva kom 2a med tyskan Jenny Schulz som 3a. Jag hade så velat ha en tredjeplats men jag är också nöjd med att kunna springa så fort med så lite fartträning i kroppen och cyklingen vet jag kommer bli bättre. Så full fart framåt mot nästa tävling :)

 

Läs 5025 gånger